Ingrediencie:
300 ml jogurtu
1 ČL soli
1 ČL cukru
1 ČL sódy bikarbóny
400 g hladkej múky
olej na vyprážanie
Na vrch Voliteľné):
Kečup
Cesnak
Olej
Majonéza
Syr
Postup:
Vo väčšej mise zmiešajte jogurt so soľou.
Pridajte cukor a sódou bikarbónou.
Dobre premiešajte a postupne primiešavajte múku.
Vypracujte hladké vláčne cesto, z ktorého vyformujte hrubší valec a nakrájajte ho na približne rovnaké kúsky.
Z tých vytvarujte malé bochníčky, prikryte ich potravinárskou fóliou.
Nechajte ich odpočívať asi 5 minút.
Potom každý bochníček vyvaľkajte na veľkosť panvice a opekajte na rozpálenom oleji.
Z oboch strán do zlatista (nalejte väčšie množstvo).
Potom nechajte odkvapkať na papierových utierkach a môžete podávať.
Langoše sú jemné, chrumkavé a prirpavené skutočne rýchlo
#bezdrozdia #langos