Ryžové krekery

Ryžové krekery post thumbnail image

ČAS PRÍPRAVY: cca 20 minút (8-9 min. pečenia)

STUPNE: 180°C

Ingrediencie

125 g ryžovej múky

3 g soli

20 ml olivového alebo repkového oleja

75 ml vody

korenie: oregano, tymian, majorán, kurkuma (to čo máte radi)

Postup

Rúru vyhrejeme na 180°C a na dva plechy si pripravíme papier na pečenie. Z ryžovej múky, vody a soli si pripravíme cesto. Cesto miesime pomocou robota alebo ručne, pokým nevznikne pevná hmota. Následne cesto vyvaľkáme na najtenší možný plát medzi dvoma papiermi na pečenie. Plát položíme na plech, na ktorý sme predtým dali papier na pečenie. Krájacím kolieskom na cesto vykrajujeme trojuholníky alebo iné tvary. Potrieme olejom a posypeme korením alebo bylinkami. Pečieme 8 – 9 minút, pokiaľ nie sú dozlatista upečené. Keď krekery vychladnú, sú chrumkavé a v nádobe vydržia aspoň týždeň.

#vhodné pri enterálnej výžive, #enterálna výživa

Zanechajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *