Halušky (gnocchi) bezlepkové

Halušky (gnocchi) bezlepkové post thumbnail image

ČAS PRÍPRAVY:

STUPNE:

Ingrediencie

cca 600 g zemiakov

200 g ryžovej múky

30 ml oleja (olivový/repkový)

1 lyžička soli

Postup

Zemiaky varíme v šupke. Ošúpeme, postrúhame a necháme vychladnúť. Postupne pridávame ryžovú múku a soľ a vypracujeme cesto. Keď je cesto hladné, vyvaľkáme ho na malé valčeky a nožom nakrájame na malé halušky. Halušky varíme v posolenej vode, pokým nevyplávajú. Dochutím alebo použijeme omáčku podľa vlastného výberu.

#vhodné pri enterálnej výžive, #enterálna výživa

Zanechajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *