ČAS PRÍPRAVY: cca 40 min.
STUPNE: –
Ingrediencie
105 g amarantu (v suchom stave)
Voda
110-130 ml rastlinného mlieka
3 lyžice pšeničného sirupu
Na ozdobu: lesné ovocie, banán, oriešky…
Postup
Amarant najskôr prepláchnite vodou. Potom ho dajte do malého hrnca a zalejte dvojnásobným množstvom vody. Varte na strednú teplotu 30 minút. Občas premiešajte. Keby sa voda vyvarila, ešte trochu prilejte. Vo výsledku budete mať hustú kašu.
Do ešte horúceho amarantu vmiešajte pšeničný sirup, zalejte mliekom a rozmixujte.
Podávajte teplý alebo studený ozdobený ovocím, granolou alebo orieškami.
Foto/recept zdroj: https://www.zijemehomemade.cz/amarantovy-puding/
Very interesting subject, thank you for posting.Blog range