ČAS PRÍPRAVY: –
STUPNE: –
Ingrediencie
bezlaktózové maslo 125 gr
veľká mrkva 2 ks
cesnak 2 strúčiky
soľ
bazalka za hrsť
čierne korenie štipka
horčica 1 PL
Postup
Maslo si vyberieme vopred z chladničky aby zmäklo.
Mrkvu očistíme a nastrúhame na veľkom struháku. Dáme variť na 10 minút, nech nie je úplne rozvarená, ale len al dente. Uvarenú mrkvu roztlačíme vidličkou a pridáme ju k zmäknutému maslu.
Zmes dochutíme soľou, korením, roztlačeným cesnakom, horčicou a na drobno nakrájanou bazalkou.
Ak chceme nátierku penovejšiu použijeme mixér, kde všetky suroviny vymiešame do hladka.
Bazalku vieme použiť nielen do nátierky, ale aj nakoniec na ozdobenie.
Mrkvovú nátierku podávame s bezlepkovou hriankou alebo iným bezlepkovým pečivom.