Mrkvová nátierka

Mrkvová nátierka post thumbnail image

ČAS PRÍPRAVY:

STUPNE:

Ingrediencie

bezlaktózové maslo 125 gr
veľká mrkva 2 ks
cesnak 2 strúčiky
soľ
bazalka za hrsť
čierne korenie štipka
horčica 1 PL

Postup

Maslo si vyberieme vopred z chladničky aby zmäklo.

Mrkvu očistíme a nastrúhame na veľkom struháku. Dáme variť na 10 minút, nech nie je úplne rozvarená, ale len al dente. Uvarenú mrkvu roztlačíme vidličkou a pridáme ju k zmäknutému maslu.

Zmes dochutíme soľou, korením, roztlačeným cesnakom, horčicou a na drobno nakrájanou bazalkou.

Ak chceme nátierku penovejšiu použijeme mixér, kde všetky suroviny vymiešame do hladka.

Bazalku vieme použiť nielen do nátierky, ale aj nakoniec na ozdobenie.

Mrkvovú nátierku podávame s bezlepkovou hriankou alebo iným bezlepkovým pečivom.

Zanechajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *