Domáce ryžové mlieko

Domáce ryžové mlieko post thumbnail image

ČAS PRÍPRAVY:

STUPNE:

Ingrediencie

1 šálku uvarenej ryže – podľa chuti
1 polievkovú lyžicu oleja
5 šálok vody
2 štipky soli (nie ak je ryža solená)
2 čajové lyžičky cukru (to je voliteľné)

Postup

Uvarte ryžu, alebo si odložte šálku pri varení obeda. Do mixéru, nasypte uvarenú ryžu, zalejte vodou, olejom, soľou a cukrom (ak chcete) a dajte mixovať. Od mixéra záleží, ako dlho to bude trvať. Aj klasický kuchynský mixér to pri vysokých otáčkach do 2-4 minút rozmixuje do krémova.

Zmixovanú zmes nechajte 5 minút odstáť a potom cez jemné sitko zlejte do uzatvárateľnej fľaše.

Práve ste získali 1l čerstvého domáceho ryžového mlieka – nie vhodné pri Paleo či LCHF strave.

Mlieko vydrží v chladničke približne 5 dní.

Pokiaľ sa vám oddeľuje voda od zmesi a musíte mlieko vždy poriadne pretriasť pred použitím, to je normálne. Skúste nabudúce experimentovať s inou ryžou, iným olejom či trochou soli navyše a konzistencia sa môže zlepšiť. V každom prípade takéto oddeľovanie je normálne a neškodné.

Zanechajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *