Bezlepkové brownies – čokoládovo gaštanové

Bezlepkové brownies – čokoládovo gaštanové post thumbnail image

ČAS PRÍPRAVY: 40-45 min.

STUPNE: 170°

Ingrediencie

250 g gaštanové pyré

125 g čokoláda 70 percentná

250 g maslo

4 ks vajce

80 g cukor

70 ml šľahačková smotana

Postup

  1. Nad parou roztopíme čokoládu a maslo, necháme trochu vychladnúť. Gaštanové pyré vymiešame so smotanou. Žĺtky vymiešame z cukrom do peny, z bielok spravíme sneh.
  2. Do žĺtkovej zmesy pridáme gaštanové pyré a čokoládu.
  3. Postupne pridáme tuhý sneh.
  4. Tortovú formu vystelieme papierom a dáme do nej cesto. Pečieme na 170 stupňoch cca 40-45 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
  5. Koláčik môžete podávať s poriadnou dávkou šľahačky, alebo pridať mascarpone krém. 250g mascarpone s 100g hustej kyslej smotany podľa chuti cukor.

Zanechajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *