ČAS PRÍPRAVY: 25 min.
STUPNE: –
Ingrediencie
1 karfiol (cca 800 g)
2 zemiaky (cca 300 g)
3 – 4 l zeleninového vývaru
2 strúčiky cesnaku
3/4 ČL soli
1/4 ČL čerstvo namletého čierneho korenia
strúhaný syr (voliteľné)
Postup
Karfiol a zemiaky očistíme a nakrájame na malé kúsky.
Zeleninu zalejeme zeleninovým vývarom tak, aby voda pretŕčala zopár cm nad zeleninu. Môže byť aj viac ako 4 l vývaru, prípadne vody.
Do polievky pridáme aj očistené strúčiky cesnaku, soľ, korenie a varíme ju, pokým zelenina nezmäkne (približne 15 – 20 minút).
Potom polievku rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka.
Polievku môžeme podávať posypanú strúhaným syrom.