Krémová hrášková polievka s mätou

Krémová hrášková polievka s mätou post thumbnail image

ČAS PRÍPRAVY: 16 min.

STUPNE:

Ingrediencie

  • 450 g hrášku
  • 500 ml vývaru (alebo vody)
  • 1 ČL olivového oleja 
  • 1/2 ČL soli
  • 1 cibuľa
  • 10 lístkov čerstvej mäty

Postup

  1. V hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
  2. Cibuľu zalejeme zeleninovým vývarom, prípadne vodou.
  3. Keď začne vývar (alebo voda) vrieť, pridáme do neho hrášok, lístky mäty, osolíme, prípadne aj dokoreníme podľa chuti.
  4. Polievku varíme 3-4 minúty, hrášok sa uvarí veľmi rýchlo.
  5. Následne polievku na chvíľu odstavíme z tepla, rozmixujeme ju mixérom (tyčovým alebo veľkým) do hladka a potom ju ešte 1 minútu necháme prevrieť.
  6. Polievku môžeme podávať ozdobenú bielym jogurtom (ak môžete mliečne výrobky).

Zanechajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *