ČAS PRÍPRAVY: 16 min.
STUPNE: –
Ingrediencie
- 450 g hrášku
- 500 ml vývaru (alebo vody)
- 1 ČL olivového oleja
- 1/2 ČL soli
- 1 cibuľa
- 10 lístkov čerstvej mäty
Postup
- V hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
- Cibuľu zalejeme zeleninovým vývarom, prípadne vodou.
- Keď začne vývar (alebo voda) vrieť, pridáme do neho hrášok, lístky mäty, osolíme, prípadne aj dokoreníme podľa chuti.
- Polievku varíme 3-4 minúty, hrášok sa uvarí veľmi rýchlo.
- Následne polievku na chvíľu odstavíme z tepla, rozmixujeme ju mixérom (tyčovým alebo veľkým) do hladka a potom ju ešte 1 minútu necháme prevrieť.
- Polievku môžeme podávať ozdobenú bielym jogurtom (ak môžete mliečne výrobky).