Bezlepkové lievance bez droždia

Bezlepkové lievance bez droždia post thumbnail image

ČAS PRÍPRAVY:

STUPNE:

Ingrediencie

  • 125 g bezlepkovú múku (zmes)
  • 150 ml mlieka (môže byť aj bezlaktozové alebo náhrada)
  • 1 vajce
  • 1 PL masla
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 2 PL oleja
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva

Postup

  1. Pri príprave lievancov bez droždia nemusíme absolvovať proces kysnutia cesta, takže celý pracovný postup sa kvázi zjednoduší.
  2. Do misky si nasypeme kryštálový cukor, pridáme vajíčko, maslo a 150 ml mlieka.
  3. Suroviny rozmixujeme mixérom, pričom ešte počas mixovania do cesta pomaly pridávajte olej.
  4. Potom prisypeme múku spolu s kypriacim práškom do pečiva a znovu vymiešame.
  5. Vznikne nám hustejšie cesto. Pri tomto type receptu je vhodné použiť panvicu určenú priamo na lievance, ktorú zľahka potrieme olejom.
  6. Lievance opekáme až pokým nechytia krásnu zlatistú farbu. Podávať ich môžeme ľubovôle – s ovocím, džemom, šľahačkou, karamelom… Predstavivosti sa medze naozaj nekladú.

Zanechajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *