ČAS PRÍPRAVY: 35 min.
STUPNE: 190°
Ingrediencie
- 500 g ružičkového kelu
- 3 PL masla/ghee
- 1 ks šalotky
- 100 g schwarzwaldskej šunky
- ½ ČL kajenskej papriky/chilli
- 250 ml smotany na šľahanie
- ½ hrnček strúhaného cheddaru
- ½ hrnček strúhaného ementálu
- soľ
Postup
- Rúru si predhrejeme na 190°C. Ideálne celý recept robíme v panvici, ktorá je vhodná aj do rúry. Pokiaľ takouto panvicou nedisponujete, nevadí, časť receptu si urobíte na panvici a následne to celé dokončíte v zapekacej mise.
- Na panvici, na strednom plameni/stupni opečieme schwarzwaldskú šunku do chrumkava, približne 8 minút. Opečenú šunku preložíme na tanierik.
- Na tej istej panvici a na strednom plameni/stupni rozpustíme maslo/ghee. Pridáme nakrájanú šalotku a prepolené hlavičky ružičkového kelu, osolíme a okoreníme kajenskou paprikou, prípadne pár lupienkami chilli. Za občasného premiešania opekáme cca 15 minút.
- Panvicu dáme dolu zo sporáka, pokiaľ Vaša panvica nie je vhodná do rúry je čas vytiahnuť zapekaciu misu. Do misy vysypeme opečený ružičkový kel, zalejeme smotanou na šľahanie, zasypeme oboma nastrúhanými syrmi a ako posledné posypeme opečenou schwarzwaldskou šunkou.
- Pečieme kým sa nám syr neupečie do zlatista, približne 15 minút.
I like this web blog very much, Its a real nice position to
read and obtain information.Raise your business
Hey! Do you use Twitter? I’d like tto follow yyou if
that would be ok. I’m absolutely enjoying your blog
and look forward to new posts. https://greenday.moy.su/forum/4-847-1
Do you hazve a spam problem on this site; Ialso am a blogger, and I was curious abou
your situation; many of us have created some nice procedures annd we are looking to saap techniques ith others,be sure to shoot me an e-mail if interested. http://E-Maxx.ru/forum/profile.php?id=19717
Hello, I enjoy eading through your post. I wanted to write a little comment to support you. https://Sonic-world.ru/forum/profile/18992-marienew/
Your style is so unique in comparison to other people
I have redad stuff from. I appreciate you for posting when you have the opportunity, Guess I’ll just book mark this
page. https://pembrokcity.borda.ru/?1-0-0-00001244-000-0-0