Bezlepkové kokosové ježe

Bezlepkové kokosové ježe post thumbnail image

ČAS PRÍPRAVY: 35 min.

STUPNE: 200°

Ingrediencie

  • Cesto
    •  400 g Cake Mix
    •  150 g práškového cukru
    •  3 ks vajcia
    •  5 PL medu
    •  ½ ČL sódy bikarbóny
    •  100 g rastlinného tuku
  • Poleva
    •  250 g rastlinného tuku
    •  150 ml rumu
    •  2 PL kakaa
    •  200 g práškového cukru
    •  10 PL mlieka
  • Na obaľovanie
    •  300 g kokosu

Postup

  1. V miske zmiešane všetky suroviny na cesto a vypracujeme z neho hladkú zmes.
  2. Plech vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto z misky rozotrieme na plech (cca 25x40cm) a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C. Pečieme približne 20-25 minút, až do zlatista.
  3. Vyberieme z rúry a pokrájame na menšie obdĺžniky.
  4. Príprava polevy
    • Vo vodnom kúpeli si roztopíme rastlinný tuk, pridáme rum, cukor, kakao a mlieko a dobre rozmiešame.
    • Jednotlivé kúsky namáčame v rumovo kakaovej zmesi a následne obalíme v cukre.

Zanechajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *