Petržlenové pesto

Petržlenové pesto post thumbnail image
petrzlenove pesto

Máte veľa petržlenovej vňate? A neviete čo s ňou? Neváhajte a spravte si toto vynikajúce pesto, ktoré môžete použiť naozaj kdekoľvek, či k jedlu alebo ako pomazánku na chlebík.

  • 2 šálky petržlenovej vňate bez stoniek
  • 1/2 vyšťaveného citróna
  • 1/2 šálky repkového oleja (bio DM)
  • 1/4 šálky kešu orieškov
  • štipka soli
  • čierne korenie na dochutenie
  • 1 čajová lyžička Ume octu ( nemusí byť )

Petržlenovú vňať opláchneme a natrháme listy, tak aby sme do pesta nedávali stonky. Listy si dáme do nádoby, kde budeme všetko spolu mixovať.

Odšťavíme polku citróna a vylejeme k vňaťke a pomixujeme.

Pridáme olej, kešu, soľ, čierne korenie, ume ocot a znova pomixujeme. Postupnosť mixovanie je na vás, záleží aj od mixéru.

Podľa potreby dochuťte a máte hotovo!

Použiť môžete ako nátierku, pesto na cestoviny, či k inému hlavnému jedlu. Veríme, že Vám bude chutiť! 

Dobrú chuť!

Zanechajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *