
ČAS PRÍPRAVY: –

STUPNE: –
Ingrediencie
1 šálku ryžovej múky
1 šálku vlažnej vody
trochu soli
trochu oleja na omastenie rúk (placky budeme totižto vyrábať ručne)

Postup
Do menšieho hrnca dáme šálku vody (použili sme šálku s objemom 250 ml), soľ a privedieme ich k varu. Za stáleho miešania prisypeme ryžovú múku a varechou vymiešame do zmesi, ktorá síce bude vyzerať hrudkovito, ale to je v poriadku.
Hrniec stiahneme z ohňa a ryžovú zmes v ňom necháme odpočívať asi 10 minút.
Jemne si naolejujeme ruky a začneme cesto miesiť, aby sa pekne spojilo do jedného celku / do gule. Tú rozdelíme na 6 rovnakých častí. Každú časť ručne vygúľame do guličky, vložíme ju medzi dva hárky papiera na pečenie a valčekom vyvaľkáme na placku hrubú asi 3 mm. Tento postup zopakujeme so všetkými kúskami cesta.
Panvicu s nepriľnavým dnom nasucho dobre rozpálime a placky na nej opekáme z oboch strán podobne ako lokše, kým sa na nich nespravia upečené fľaky, zopár minút z každej strany.
Placky môžeme naplniť mäsom, zeleninou alebo ich použiť ako prílohu k hustej zeleninovej polievke.
Foto/recept zdroj: https://novalim.net/placky-z-ryzovej-muky/
