
ČAS PRÍPRAVY: –

STUPNE: –
Ingrediencie
- 1 ks malého masla
- 250 g hladkej bezlepkovej múky
- 200 g eidamu
- 1 žĺtok
- Lyžička soli
- Mandle/sezam na posypanie
- Formičku na vykrajovanie

Postup
- Roztopíme si maslo, nastrúhame eidam na jemno a všetko spolu poriadne premiešame. Podľa potreby pridáme maslo alebo múku. Cesto by sme nemali mať veľmi krehké ani premúčené. Necháme cesto asi pol hodinku odstáť v chlade.
- Vytiahneme si cesto a vaľkáme asi na 3 cm hrúbku z ktorej potom vykrajujeme formičkou. Upečieme. Žĺtok si zmiešame s troškou smotany a pomažeme každý pagáčik. Nakoniec posypeme sezamom alebo dáme na každý kúsok mandľu.
