Slané syrové pagáče – bezlepkové

Slané syrové pagáče  – bezlepkové post thumbnail image

ČAS PRÍPRAVY:

STUPNE:

Ingrediencie

  • 1 ks malého masla
  • 250 g hladkej bezlepkovej múky
  • 200 g eidamu
  • 1 žĺtok
  • Lyžička soli
  • Mandle/sezam na posypanie
  • Formičku na vykrajovanie

Postup

  1. Roztopíme si maslo, nastrúhame eidam na jemno a všetko spolu poriadne premiešame. Podľa potreby pridáme maslo alebo múku. Cesto by sme nemali mať veľmi krehké ani premúčené. Necháme cesto asi pol hodinku odstáť v chlade.
  2. Vytiahneme si cesto a vaľkáme asi na 3 cm hrúbku z ktorej potom vykrajujeme formičkou. Upečieme. Žĺtok si zmiešame s troškou smotany a pomažeme každý pagáčik. Nakoniec posypeme sezamom alebo dáme na každý kúsok mandľu.