
ČAS PRÍPRAVY: 40-45 min.

STUPNE: 170°
Ingrediencie
250 g gaštanové pyré
125 g čokoláda 70 percentná
250 g maslo
4 ks vajce
80 g cukor
70 ml šľahačková smotana

Postup
- Nad parou roztopíme čokoládu a maslo, necháme trochu vychladnúť. Gaštanové pyré vymiešame so smotanou. Žĺtky vymiešame z cukrom do peny, z bielok spravíme sneh.
- Do žĺtkovej zmesy pridáme gaštanové pyré a čokoládu.
- Postupne pridáme tuhý sneh.
- Tortovú formu vystelieme papierom a dáme do nej cesto. Pečieme na 170 stupňoch cca 40-45 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
- Koláčik môžete podávať s poriadnou dávkou šľahačky, alebo pridať mascarpone krém. 250g mascarpone s 100g hustej kyslej smotany podľa chuti cukor.
