Kuracie mäso na špargli a tymiane

Kuracie mäso na špargli a tymiane post thumbnail image

ČAS PRÍPRAVY: 35-40 min.

STUPNE:

Ingrediencie

  • 800 g kuracích pŕs
  • 500 g zelenej špargle
  • 1 PL oleja
  • 1 veľká červená cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1,5 hrnčeka quinoy (prípadne iná príloha)
  • 3 hrnčeky (750 ml) zeleninového vývaru (prípadne vody + korenie a soľ podľa chuti)
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL tymiánu

Postup

  1. Quinou zalejeme v hrnci so 750 ml vývaru alebo vody a uvaríme ju do mäkka, kým nepohltí všetku tekutinu (približne 15 minút).
  2. Vo väčšom hrnci si na rozpálenom oleji opražíme polovicu nasekanej červenej cibule.
  3. Potom pridáme aj na malé kúsky nakrájané kuracie prsia a miešame ich 2 minúty.
  4. Pridáme na malé kúsky nakrájanú špargľu, nastrúhanú mrkvu a odokryté ho varíme okolo 15 minút.
  5. Následne do jedla vmiešame aj soľ, prelisovaný cesnak, tymián, čierne korenie, zvyšnú polovicu nasekanej červenej cibule a za občasného miešania ho varíme ešte 5-7 minút.
  6. Keď je mäso poriadne uvarené, podávame ho spolu s uvarenou quinoou. Môžeme podávať tiež s domácou majonézou či tatárskou omáčkou.